Stijlelementen


Verlooplijn, kaderteksten, iconen en dergelijke

Hieronder zijn een aantal van de belangrijkste stijlelementen gedefinieerd. Niet alle stijlelmenten kunnen worden vastgelegd. Het is dan ook een leidraad voor de hierboven genoemde stijlelementen die luchtig en ‘blond’ dienen te zijn.  

Verlooplijn

De verlooplijn is een element dat op alle uitingen aanwezig moet zijn. Onder een foto, onder een kop of als scheidslijn tussen de header en de content op bijvoorbeeld een website pagina. De lijn heeft een dikte van 1 mm voor drukwerk en voor online toepassingen 4 px.

Image

Richtlijnen kaderteksten, iconen en dergelijke

Hieronder twee voorbeelden van informatie die is gebundeld in een soort infographic. De stijl die hiervoor wordt gehanteerd is luchtig en ‘blond’. Iconen hebben een dunne outline en voor de teksten worden de lettertype gewichten Thin en Light gebruikt.

Image
Image

Richtlijnen quotes / streamers

Hieronder een voorbeeld van een quote of streamer met boven en onder de quote een rode lijn. De kleur van de tekst in de quote staat vrij zolang het een van de secundaire kleuren is. De tekst springt 5 mm in t.o.v. de lijnen. De lijnen volgen de zetbreedte van de uiting.

Image

Quote
Lettertype: Axiforma Light
Corps: 10 pt
Interlinie: 13 pt (op stramien)
Inspringen 5 mm (beide zijden)

Lijn boven helft stramien
Lijn onder op stramien